Pak slaag NEC in Eindhoven, Roda ook onderuit

FC Eindhoven heeft NEC Nijmegen een flinke tik gegeven bij de herstart van de Jupiler League. Roda JC beleefde een beroerde avond bij hekkensluiter RKC Waalwijk.

FC Eindhoven – NEC Nijmegen 3-0
Koploper NEC is het nieuwe jaar teleurstellend begonnen. De Nijmeegse formatie leed bij FC Eindhoven de tweede nederlaag van het seizoen. Na een kwartier opende Joey Sleegers de score door de onnodig uitgekomen NEC-doelman Joshua Smits te kloppen.

Voor de aanvaller was driemaal scheepsrecht, want daarvóór had hij een grote kans gemist en een doelpunt onterecht afgekeurd zien worden wegens buitenspel. De openingstreffer kwam FC Eindhoven toe, het ontbrak NEC aan ideeën. De absentie van Alireza Jahanbakhsh, met Iran op jacht naar de Azië Cup, deed zich voelen.

In de tweede helft maakte FC Eindhoven een einde aan de Nijmeegse illusies. Dankzij doelpunten van Jens van Son en Branco van den Boomen stond er binnen een uur een 3-0 stand op het scorebord. De pogingen van NEC bleken te mager voor een ontsnapping. Door het resultaat verkleinde nummer drie FC Eindhoven de achterstand tot zeven punten op NEC, dat wel koploper blijft in de Jupiler League.

RKC Waalwijk – Roda JC Kerkrade 3-0
Roda JC Kerkrade heeft verzuimd te profiteren van de uitglijder van NEC. De ploeg van René Trost ging zelf bij RKC Waalwijk onverwacht en hard onderuit. De Limburgers konden het verschil op de ranglijst – 35 punten – niet tot uitdrukking brengen op het veld. De thuisploeg deed niet onder voor de gasten, die in de tweede helft zelfs het hoofd moesten buigen.

Nick Koster (twee) en Gianluca Maria zorgden voor een verrassende uitkomst van het duel in het Mandemakers Stadion. RKC boekte zo de eerste zege sinds 17 oktober, al verandert dat niets aan de status van hekkensluiter in de Jupiler League. Roda blijft op zijn beurt tweede in de Jupiler League. op zes punten van NEC.