Padt wint met Gent, Menzo incasseert negende nederlaag

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• AA Gent heeft drie punten overgehouden aan het competitieduel bij Charleroi (1-0) • Namens Gent tekende Renato Neto aan voor de enige treffer en hield de Nederlandse keeper Sergio Padt zijn doel schoon • AA Gent stijgt door de overwinning naar de negende plaats in de Belgische competitie •

Stanley Menzo leed met Lierse SK op bezoek bij OH Leuven alweer de negende nederlaag in de Belgische competitie: 2-0 • De trainer van Lierse, die een basisplaats inruimde voor Arjan Swinkels, moest toezien hoe Bjorn Ruytinx en Karel Geraerts trefzeker waren namens Leuven • Lierse bivakkeert op de twaalfde plaats in competitie •

Kew Jaliens heeft Newcastle Jets op weg geholpen met zijn openingstreffer in de Australische competitie tegen Adelaide United (2-1 winst) • Namens de club van de oud-speler van onder meer AZ en Sparta Rotterdam was Adam Taggart verantwoordelijk voor de tweede treffer • Newcastle Jets stijgt door de overwinning naar de zesde plaats •

Joshua John heeft zijn ploeg drie heel belangrijke punten bezorgd • De aanvaller schoot twee keer raak voor FC Nordsjælland in het competitieduel met SønderjyskE (3-0) • John bepaalde na de openingstreffer van Kim Ababech de eindstand • Door de overwinning is Nordsjælland weg van de onderste plaatsen en bezet het de negende plaats met achttien punten •

Ryan Donk
Ryan Babel

Nigel Hasselbaink is met zijn openingstreffer belangrijk geweest voor Saint Johnstone, dat thuis met 3-1 won van Kilmarnock • De Nederlandse aanvaller zette zijn ploeg in de 24ste minuut op voorsprong, met zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen • Bij de bezoekers speelde linksback Jeroen Tesselaar negentig minuten mee •