Padt klaar voor duel met Ajax: 'Het gaat heel lekker'

Reacties

Sergio Padt kijkt met vertrouwen uit naar het duel met zijn oude club Ajax aanstaande zondag. De doelman van FC Groningen blinkt de laatste weken uit bij zijn club: 'Het gaat inderdaad heel lekker', beaamt de 25-jarige keeper.

Padt klaar voor duel met Ajax: 'Het gaat heel lekker'

Groningen kreeg in de afgelopen vier competitiewedstrijden slechts twee doelpunten tegen en Padt speelt daarin een belangrijke rol. De sluitpost voelt zich klaar voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. 'In de Euroborg spelen we, met het fanatieke publiek achter ons, meestal sterke wedstrijden. We hebben alle vertrouwen in een goede afloop', aldus de doelman op de website van zijn belangenvertegenwoordiger Wasserman.

Padt doorliep de jeugdopleiding van Ajax, om vervolgens via Haarlem, Go Ahead Eagles en het Belgische AA Gent weer in Nederland terug te keren. Hij staat nu voor het tweede seizoen onder de lat in Groningen. Van een speciale band met zijn eerste club is bij Padt niet echt meer sprake: 'Ik heb, sinds ik er weg ben, inmiddels al drie keer tegen Ajax gespeeld en er voetballen zo langzamerhand niet veel spelers meer in dat team met wie ik in de jeugd heb samengespeeld', verklaart hij. 'Maar Ajax blijft een aansprekende tegenstander. Er zal dus wel veel familie van me op de tribune zitten en dat is natuurlijk altijd leuk', blikt de keeper, die nog geen minuut miste in de Eredivisie, vooruit.

Ajax wist in 2013 voor het laatst te winnen in de Euroborg, vorig jaar werd het 2-0 voor de thuisploeg door doelpunten van Eric Botteghin en Michael de Leeuw. Mocht Groningen zondag opnieuw weten te winnen van de Amsterdammers, dan kan de ploeg van trainer Erwin van de Looi stijgen naar de vierde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.