Paardenman Redknapp dirigeert Spurs naar woestijn

Tottenham Hotspur bracht een bliksembezoek aan Dubai om zich alvast voor te bereiden op de Champions League-ontmoeting met AC Milan. Op White Hart Lane verdedigt Tottenham over anderhalve week een 1-0 voorsprong. De zon moest helend werken op de lichamen van de geblesseerden, onder wie Gareth Bale en Rafael van der Vaart.

Paardenman Redknapp dirigeert Spurs naar woestijn

Hoewel het tweede duel in de achtste finale pas op 9 maart op het programma staat, besloot manager Harry Redknapp zijn selectie donderdag over te vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten. De Engelsman verbleef er al enkele dagen om een bijeenkomst over paardenraces, zijn voornaamste liefhebberij naast het voetbal, bij te wonen.

Een beetje zon, zo redeneerde hij, kon voor de Spurs geen kwaad. Alle beetjes die hielpen om de lijst met geblesseerde spelers te verkleinen voor het optreden in de Champions League, waren meegenomen. Gareth Bale, die al geruime tijd kampt met rugklachten, maakte in Dubai zijn rentree op het trainingsveld. 'Hopelijk mist het warme klimaat zijn uitwerking niet', vertelde Redknapp. 'Iemand als Bale is belangrijk voor ons.'

Oranje-international Rafael van der Vaart (hamstring) werkte eveneens aan zijn herstel. Ook de gekwetsten Tom Huddlestone, Alan Hutton, Ledley King, Vedran Corluka en Jonathan Woodgate waren op voorspraak van de manager van de partij.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's