Özyakup met Besiktas niet langs zijn vorige club Arsenal

Reacties

Van de acht Nederlandse spelers die dit seizoen aan de play-offs van de Champions League deelnemen, kwamen er dinsdagavond drie in actie. Oguzhan Özyakup speelde met Besiktas gelijk tegen Arsenal, terwijl de Nederlands getinte confrontatie in Boekarest in het voordeel van Nicandro Breeveld eindigde.

Özyakup met Besiktas niet langs zijn vorige club Arsenal

Besiktas – Arsenal 0-0
Voor Besiktas-middenvelder Oguzhan Özyakup was de ontmoeting met Arsenal een bijzondere. De 21-jarige Zaandammer verruilde AZ in 2008 voor de Londense topclub, die hem twee jaar geleden verkocht aan Besiktas. Met de inmiddels tot Turkse international uitgegroeide Özyakup in de basis zorgden de bedwingers van Feyenoord echter niet voor een verrassing in het Atatürk Stadion.

En daar waren de ingrediënten wel voor aanwezig. Want hoewel The Gunners in de voorgaande zeventien Champions League-edities nooit ontbraken in het hoofdtoernooi en de knock-outfase van het miljoenenbal altijd overleefden, waren de beste kansen voor de ploeg van trainer Slaven Bilic. Demba Ba en Olcay Sahan schoten echter naast, terwijl ze de hoek voor het uitkiezen hadden.

Nadat Ba meteen van de aftrap ook al de lat had geraakt met een poging vanaf de middenlijn (!) en daarna met een volley (foto boven) Arsenal-doelman Wojciech Szczesny op de proef had gesteld, was Arsenal al dubbel en dwars gewaarschuwd. The Gunners beten ook wel regelmatig van zich af, mede doordat Alexis Sánchez enkele goede acties in huis had, maar passeerden doelman Tolga Zengin niet.

Oguzhan Özyakup (links) kijkt toe hoe Mustafa Pektemek probeert de Spanjaarden Santi Cazorla en Nacho Monreal van de bal te houden.
Oguzhan Özyakup (links) kijkt toe hoe Mustafa Pektemek probeert de Spanjaarden Santi Cazorla en Nacho Monreal van de bal te houden.

Invaller Alex Oxlade-Chamberlain was in de slotfase nog het dichtst bij een doelpunt namens Arsenal, maar hij raakte de paal. Het 0-0 gelijkspel in Istanbul is desondanks geen slecht uitgangspunt voor de ploeg van manager Arsène Wenger. Wél moet de Franse oefenmeester het stellen zonder Aaron Ramsey, die tien minuten voor tijd met twee gele kaarten van het veld moest. Ook zag Wenger aanvoerder Mikel Arteta vroeg in de tweede helft uitvallen met een blessure.

Steaua Boekarest – Ludogorets Razgrad 1-0
Voor Nicandro Breeveld of Virgil Misidjan wordt 2014 het jaar waarin ze hun Champions League-debuut zullen maken. Breeveld (ex-speler van Telstar en FC Omniworld) en Misidjan (voormalig speler van RKC Waalwijk en Willem II) namen het als speler van respectievelijk Steaua Boekarest en Ludogorets Razgrad tegen elkaar op in het nationale stadion van Roemenië.

Doelpunten vielen er aanvankelijk niet, totdat Alexandru Chipciu vlak voor tijd raak schoot voor Steaua. Daarmee maakte de 25-jarige Roemeen zijn fout uit de eerste helft goed, toen hij een penalty niet langs Ludogorets-doelman Vladislav Stoyanov kreeg. Volgende week kan Misidjan de stand nog recht trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.