Özil zelfbewust, gevangenisbezoek Pep, Gullit sneert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Özil zelfbewust, gevangenisbezoek Pep, Gullit sneert

'Ik wist van niets en ineens krijg ik geel.'
Jonas Heymans kreeg geel, omdat hij in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-0 verlies) de bal voor een ingooi schoonmaakte met een handdoek. Een curieus incident, omdat hij het ook nog aan de stok kreeg met de verzorger van Go Ahead Eagles. 'In België maakte ik altijd de bal schoon en hier ging het ook al drie wedstrijden goed, dus ik was wel verbaasd dat het ineens niet meer mocht.' Misschien was het een speciale handdoek. Uiteindelijk moest Heymans de handdoek alsnog gooien. Hij verloor van Go Ahead met 1-0. (FOX Sports)

• Eintracht Frankfurt veranderde in 2005 de naam van het Waldstadion in de Commerzbank Arena en dat zit de trouwe fans van de club niet lekker. De supporters hebben nu een plan bedacht om de naam terug te veranderen, namelijk: de Lotto winnen. Er worden zoveel mogelijk formulieren ingevuld om de kans op de jackpot te verhogen. Volgend jaar loopt de verbintenis met Commerzbank af en daarom denken de supporters kans te hebben om de naam terug te kopen.

'Strijd leveren kunnen Nederlanders nauwelijks tot niet.'
Ruud Gullit oordeelt in zijn column keihard over het Nederlandse voetbal. 'Dat strijd belangrijk is, moeten we veel meer onderkennen in Nederland en daarop ook durven selecteren op alle niveaus. Zeker in de diverse jeugdopleidingen van topclubs.' (De Telegraaf)

• Uit het oog, uit het hart? Dat geldt niet voor Uli Hoeness bij Bayern München. De voormalig voorzitter moest opstappen bij zijn club, omdat hij veroordeeld werd tot drieënhalf jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking. In zijn cel kreeg hij vrijdag hoog bezoek. Trainer Pep Guardiola en sterspeler Franck Ribéry kwamen namelijk langs om hem een hart onder de riem te steken. De visite bleef volgens Duitse media circa twee uur.

'In de poulefase van de Champions League red je het niet met vier goede wedstrijden, je moet zes keer top zijn.'
• Ajax-linksback  Nicolaï Boilesen heeft zijn lessen geleerd van het vorige avontuur in de Champions League, laat hij weten op de clubwebsite. Dit jaar moeten de Amsterdammers het in het kampioenenbal opnemen tegen Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia.

'Misschien ben ik gewoon een laatbloeier'
Feyenoord haalde deze zomer Bilal Basaçikoglu binnen van SC Heerenveen, nog maar twee jaar nadat hij was overgekomen van de amateurs van Pancratius. 'De clubs waar ik heb gespeeld hebben misschien te snel hun oordeel geveld en niet gewacht op de stappen die ik nog moest maken.' (Clubwebsite Feyenoord)

'Ik ben op mijn positie. die van 'nummer 10', een van de beste spelers ter wereld.'
Er is de afgelopen tijd veel kritiek geuit op Mesut Özil, maar de spelmaker van Arsenal geeft zijn positie op het veld daarvan de schuld. 'Het is heel anders om op de linkerflank te moeten spelen. Toen ik nog in Madrid speelde, deed ik dat vaak vanaf rechts. Dat vond ik leuk omdat ik linksbenig ben en vanuit die positie dus naar binnen kon trekken om assists te geven en op doel te schieten. Op links is het veel moeilijker voor mij.' (Daily Telegraph)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.