Owen snoert criticasters de mond

Liverpool blijft in het spoor van Arsenal. Met een hattrick snoerde Michael Owen zijn criticasters de mond. Hoewel Hasselbaink zijn eerste seizoentreffer maakte raakte Chelsea achterop. Invaller Van Nistelrooy scoorde ook in de zege van Manchester United.

In het kielzog van het recordjagende Arsenal hield Liverpool z'n ongeslagen status vast. Manchester City was op eigen veld kansloos (0-3) en leed daarmee de eerste thuisnederlaag in bijna een jaar. Afgelopen seizoen speelde City in de First Division. Michael Owen was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de indrukwekkende zege van Liverpool. De international, die de laatste tijd flink onder vuur ligt en overspannen zou zijn, bewees het tegendeel met een hattrick.

Chelsea moet (voorlopig) afhaken in de titelstrijd. De ploeg van Ranieri, die Mario Melchiot, Boudewijn Zenden en Jerrel Hasselbaink een basisplaats gunde, verloor verrassend van hekkensluiter West Ham United (2-3). Hasselbaink opende met zijn eerste doelpunt van dit seizoen de score. Via Jermaine Defoe en Paolo Di Canio draaide West ham de rollen om. De Italiaan deed dat nog een keer, nadat zijn landgenoot Gianfranco Zola Chelsea voor de tweede keer op gelijke hoogte gebracht.

Charlton Atheltic nam brutaal de leiding tegen Manchester United, dat na rust orde op zaken stelde. Paul Scholes, die terugkeerde na blessureleed, nam de gelijkmaker voor zijn rekening. Zeven minuten voor het einde zorgde Ryan Giggs voor een bevrijdende 2-1. De linkspoot was ook betrokken bij de 3-1 van Ruud van Nistelrooy, die vanwege een lichte blessure op de bank was begonnen. Manchester United deelt de vierde plaats met Middlesbrough, dat dankzij een opvallende 3-0 zege bij Tottenham Hotspur klom op de ranglijst. De ploeg van Steve McLaren profiteerde van het door blessures geplaagde Spurs. Massimo Maccarone, Geremi en Joseph-Desire Job tekenden voor de doelpunten.

In de onderste regionen zorgde Sunderland voor wat lucht voor trainer Peter Reid. De coach stond onder zware druk en werd door de voorzitter deze week zelfs enkele dagen rust gegund. Aston Villa was het slachtoffer. Voor David Bellion was het een bijzondere dag, want bij zijn debuut in het Premiership mocht hij zich laten kronen als matchwinnaar. Edwin van der Sar moest in een tijdbestek van 23 seconden twee doelpunten incasseren. Voor Everton was het voldoend voor de zege op Fulham (2-0).

Bekijk hier al onze video's