Owen helpt droom van VfL Wolfsburg om zeep

CSKA Moskou gaat met Manchester United naar de volgende ronde van de Champions League. Michael Owen maakte een einde aan de illusies van VfL Wolfsburg.

VfL Wolfsburg-Manchester United 1-3VfL Wolfsburg droomde van een nieuw succes als debutant in de Champions League. De Duitse kampioen zag kansen tegen Manchester United, dat al zeker was van de kwalificatie en bovendien kampte met het nodige blessureleed. Maar de Engelse formatie had voldoende kwaliteiten achter de hand, waarbij met name Michael Owen van zich deed spreken. De Engelse spits liet Wolfsburg achter met een kater door in de laatste zeven minuten met zijn tweede en derde treffer van de avond de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Manchester United. De derde plaats en kwalificatie voor de Europa League was een schrale troost voor Wolfsburg.

Besiktas-CSKA Moskou 1-2CSKA Moskou nam de tweede plaats over van VfL Wolfsburg dankzij een overwinning op Besiktas. In Turkije kwam zeven minuten voor tijd het resultaat voor de Russen in gevaar toen Bobo de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Besiktas, dat bij een zege nog kans maakte op een vervolg in de Champions League, ging uiteindelijk onderuit. In blessuretijd maakte Jevgeni Aldonin het verschil, waardoor de Turken klaar zijn in Europa.