Owen heeft nog hoop op vierde WK-deelname

Hoewel hij zijn kansen niet al te hoog in schat, hoopt Michael Owen komende zomer voor de vierde keer in zijn carrière present te zijn tijdens een WK-eindronde. De dertigjarige spits ontbeert vanwege zijn reserverol bij Manchester United echter wedstrijdritme.

Owen heeft nog hoop op vierde WK-deelname

'Het is lang geleden dat ik voor Engeland heb gespeeld', weet Owen. 'Ik zal de hoop nooit opgeven, maar ik besef dat de kans erg klein is.' Owen kwam in maart 2008 voor het laatst in actie voor de nationale ploeg. Onder bondscoach Fabio Capello werd hij nog geen enkele keer opgeroepen.

Na zijn transfer van Newcastle United naar Manchester United tijdens de afgelopen zomer is Owen nog voornamelijk bankzitter. De spits begon in de Premier League pas vijf keer in de basis. Zijn hoogtepunt bij The Mancunians vormde zijn drie goals tegen VfL Wolfsburg in de Champions League. Vier dagen later was hij weer reserve.

Waar Owen zich tegenwoordig vooral ophoudt in de schaduw, daar wordt de roep steeds groter om Bobby Zamora eens een kans te geven in het nationale elftal. De fysiek sterke spits van Fulham was tot dusverre acht keer trefzeker in de Premier League en scoorde daarnaast vier keer in de Europa League.

Hoewel Zamora al 29 jaar is, vindt zijn manager bij Fulham, Roy Hodgson, het geen gekke gedachte als zijn pupil in zijn nadagen nog international wordt. 'Ik denk dat Capello onder de indruk is geraakt tijdens ons duel met Birmingham City. Het publiek scandeerde dat hij in het nationale elftal moet en dat was terecht. Ik ken Capello ook goed genoeg om te weten dat hij hem selecteert als hij hem goed genoeg acht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen