Overzicht: Excelsior klopt Heerenveen

De Graafschap had in Tilburg moeten strijden voor lijfsbehoud, maar Willem II zette de hekkensluiter van de Holland Casino Eredivisie vrij simpel opzij. Directe degradatie voor de Doetinchemmers lijkt erg dichtbij aangezien concurrent Excelsior wél won. SC Heerenveen was het slachtoffer. RBC Roosendaal en AZ hielden elkaar in evenwicht.

Excelsior won verrassend van SC Heerenveen. De Rotterdammers zegevierden met 1-0 door een treffer van Said Boutahar, die in de 66ste minuut vanaf tien meter scoorde op aangeven van Leo Koswal. De treffer van de twintigjarige middenvelder viel juist op het moment dat de Friese ploeg het spel leek te controleren. Eenmaal op voorsprong hield Excelsior stand en daarvoor mag het met name doelman Cor Varkevisser bedanken die enkele malen fraai redde.
De overwinning maakte een eind aan een reeks van negen nederlagen op rij van de ploeg van coach Adri Koster. Bovendien passeerde Excelsior Vitesse op de ranglijst, terwijl het verschil met De Graafschap groeide tot vijf punten.

Willem II had weinig te duchten van De Graafschap. De Tilburgse ploeg leek niet eens voluit te gaan, maar kwam simpel tot een ruime zege op de Superboeren: 3-0. Al in de vierde minuut kwam Willem II op voorsprong. Jatto Ceesay profiteerde van wijfelend ingrijpen van de defensie van De Graafschap en schoot geheel vrijstaand tussen een handvol tegenstanders binnen. Twintig minuten later was het verschil al twee. Kew Jaliens tikte binnen bij de tweede paal, nadat Joris Mathijsen een hoekschop had verlengd. De eerste minuten na rust leiden defenitief het einde in van de ploeg van coach Peter Bosz. Eerst incasseerde Jason Culina een rode kaart na een overtreding op Jaliens, en twee minuten later knalde Dmitri Shoukov vanaf de rand van de zestien binnen achter doelman Jurgen Wevers. De Graafschap mocht niet eens klagen, want indien de Tricoleres wel scherp waren geweest, dan was het verschil veel groter uitgevallen.

RBC Roosendaal en AZ hielden elkaar in evenwicht: 0-0. Met de puntendeling mogen de Alkmaarders het meest tevreden zijn. Voor rust waren zijn nog wel de iets betere ploeg, maar in de tweede helft was het elftal van coach Robert Maaskant veel sterker. Doelman Theo Zwarthoed bleek echter in goede vorm te verkeren en hielp zo zijn AZ aan een punt.