Overwinning Heerenveen op Dordrecht zou primeur zijn

Reacties

● De enige thuiswedstrijd die FC Dordrecht ooit speelde tegen SC Heerenveen in de Eredivisie eindigde in 1-1 (november 1994).

Overwinning Heerenveen op Dordrecht zou primeur zijn

● FC Dordrecht is het enige team waar Heerenveen nog nooit van won in Eredivisieverband (G2, V1).

● Mocht FC Dordrecht de nul houden dan weet de ploeg voor het eerst sinds juni 1993 in twee Eredivisiewedstrijden op rij geen doelpunt te incasseren.

● Zowel FC Dordrecht als SC Heerenveen scoorde pas eenmaal met het hoofd in de Eredivisie dit seizoen, het laagste aantal van alle ploegen.

● FC Dordrecht heeft de laagste schotnauwkeurigheid van de Eredivisie. Van de 143 schotpogingen waren er slechts 51 tussen de palen (35,6 procent).

● Mart Lieder (twee goals, één assist) was betrokken bij drie van de laatste vijf FC Dordrecht-doelpunten in de Eredivisie.

● Dordrecht-aanwinst Andwelé Slory kwam in twee van zijn drie voorgaande Eredivisieduels (in dienst van Excelsior en Feyenoord) met Heerenveen tot scoren.

● SC Heerenveen is vijf wedstrijden op rij ongeslagen (W3, G2), alleen koploper PSV en Ajax zijn langer ongeslagen.

● De Friezen maakten dit seizoen al veertien keer de openingstreffer, samen met PSV het hoogste aantal van de Eredivisie. Tegenstander FC Dordrecht lukte dit het minste (drie keer).

● Heerenveen kreeg in de laatste zes competitiewedstrijden vier doelpunten tegen (twee clean sheets), terwijl de zes duels daarvoor veertien tegendoelpunten opleverden.

● Heerenveen verloor in 2014 drie van de vijf competitieduels met promovendi (W2), waaronder de 2-1 nederlaag tegen Dordrecht op de eerste speeldag van de Eredivisie.

● Sam Larsson heeft gemiddeld tweeënhalve geslaagde dribbels per wedstrijd; alleen Jesús Corona van FC Twente gaat vaker een man voorbij (drie per wedstrijd).

● De 21-jarige Larsson was betrokken bij vier van de laatste vijf doelpunten van SC Heerenveen (één goal, drie assists).


Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.