'Overvol programma breekt Guardado op'

Reacties

Aan het begin van dit seizoen had PSV twee doelstellingen: landskampioen worden én overwinteren in Europa. Amper tachtig dagen na de competitieouverture staan beiden onder grote druk. In de VI van deze week wordt ingezoomd op de problemen van de Eindhovenaren. Zo ook op de vorm van vedette Andrés Guardado.

'Overvol programma breekt Guardado op'

De Mexicaan worstelt sinds zijn terugkeer in Eindhoven met zijn vorm. 'Het klopt dat Andrés begin dit seizoen enige moeite heeft gehad. Ook op fysiek gebied, hij was niet helemaal topfit. Dat heeft dan zijn weerslag, al was het niet zo dat hij door de ondergrens zakte', aldus trainer Phillip Cocu.

Cocu begint over de blessure van Guardado. De inmiddels dertigjarige Mexicaan heeft sinds zijn komst naar PSV in 2014 al vijf keer één of meerdere wedstrijden gemist door een kwetsuur. Het gaat zelfs zover dat Marcel Brands er bij het samenstellen van zijn selectie al rekening mee houdt Guardado minstens een paar wedstrijden per seizoen te moeten missen. Maar is dat heel vreemd als de Mexicaan in tweeënhalf jaar tijd bijna honderddertig wedstrijden speelde, inclusief drie zomerse toernooien?

'De vraag stellen is hem beantwoorden.' Aan de telefoon inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. Bij het horen van Guardado's cijfers beginnen zijn oren te klapperen. 'Als je een heel seizoen speelt, bouw je een bepaalde vermoeidheid op. Dat is niet erg, maar het moet op een moment wel uit je lichaam verdwijnen. Een speler als Guardado speelt elke zomer een eindtoernooi en krijgt vervolgens met wat kunst- en vliegwerk toch nog wat dagen vrij. Je hebt ook te maken met je hersenen, die moeten ook herstellen. Je moet echt even wegkomen uit de voetballerij.'

In de nieuwe VI en op VI Premium lees je het verhaal De Lichtstad onder Hoogspanning. Er wordt onder meer ingezoomd op de contractperikelen, de vorm van Luuk de Jong en het gevoerde transferbeleid. Ook gaat Verheijen verder in op de situatie van Guardado. 'Laat zo'n jongen de eerste twee competitiewedstrijden desnoods invallen. Des te groter is de kans dat je de volgende 32 wedstrijden plezier van ze hebt.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.