Overtuigende zege maakt Juventus koploper in Serie A

Juventus heeft geprofiteerd van de nederlaag van AC Milan en is dankzij de 2-0 zege bij Palermo de nieuwe koploper in de Serie A.

Juventus begon aan de wedstrijd tegen Palermo in de wetenschap dat AC Milan eerder op de dag ten onder was gegaan tegen Fiorentina (1-2). Een zege volstond zodoende voor De Oude Dame om AC Milan af te lossen.

Juventus had in de eerste helft weinig te duchten van Palermo en stevende zo af op de benodigde drie punten. De Turijnse formatie liet echter na het overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Fabio Quagliarella, Mirko Vucinic en Martin Caceres misten de geboden kansen op een voorsprong.

Leonardo Bonucci brak uit een corner van Andrea Pirlo in de 56ste minuut de ban voor Juventus, dat na de 2-0 van Quagliarella halverwege de tweede helft de punten niet meer kon ontgaan. Palermo kon niet anders dan zich neerleggen bij de suprematie van de gasten uit Turijn, die door de zege zeven wedstrijden voor het einde de koppositie heroverden. Foto: VI Images