Overtuigend Arsenal houdt CL-plaatsen in het vizier

Reacties

Arsenal heeft zaterdag met gemak gewonnen van Stoke City: 1-4. De ploeg van manager Arsène Wenger houdt daardoor zicht op plaatsing voor de Champions League, al zullen concurrenten Manchester City en Liverpool daarvoor wel punten moeten laten liggen.

Overtuigend Arsenal houdt CL-plaatsen in het vizier

De bezoekers uit Londen hadden in de eerste helft een overwicht in balbezit, maar drukten dat slechts magertjes uit in de score tegen de ploeg van verdedigers Erik Pieters en Bruno Martins Indi. Olivier Giroud opende vlak voor rust de score door een pass van Héctor Bellerín het laatste tikje te geven. Maar gezien de dominantie op het veld had de voorsprong hoger kunnen zijn voor Arsenal.

Wenger zal blij zijn geweest dat de tweede treffer al vroeg in de tweede helft viel. Het begon bij Alexis Sánchez, die de bal even stillegde en ploeggenoot Mesut Özil zag vertrekken. Na een pass op maat, een uitstekende aanname van de middenvelder en een dito afwerking stond de 0-2 op het scorebord.

De thuisploeg maakte het vervolgens nog wel spannend. Peter Crouch zorgde met een controversiële treffer voor 1-2. De spits raakte de bal met zijn arm, maar de goal werd goedgekeurd. Stoke zette aan en ging voor de gelijkmaker, maar aan de andere kant toonde Sánchez zich dodelijk in de afwerking. De Chileen maakte de 1-3. Giroud zorgde ook nog voor de 1-4 op aangeven van Aaron Ramsey.

Arsenal staat nog altijd vijfde in de Premier League met 69 punten. Met nog twee duels te gaan hebben Liverpool en City respectievelijk één en drie punten meer. Stoke staat dertiende met 41 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.