Overtoom wil AZ verlaten bij gebrek aan speeltijd

Reacties

Willie Overtoom overweegt een vertrek bij AZ. De middenvelder, die twee seizoenen geleden overkwam van Heracles Almelo, hoopt een kans te krijgen in de voorbereiding van de aanstaande Eredivisie-jaargang. Geeft nieuwbakken trainer Marco van Basten hem die kans niet, dan wil hij weg bij de club uit Alkmaar.

Overtoom wil AZ verlaten bij gebrek aan speeltijd

Met zijn prima spel in het zwart-witte tricot van Heracles Almelo, verdiende de aanvallende middenvelder een transfer naar AZ. Daar kwam de Kameroener de afgelopen twee seizoenen weinig aan spelen toe.

'Of ik geflopt ben bij AZ? Dat is lastig te zeggen', aldus Overtoom. 'Het gaat ook om het type spel dat de trainer voor ogen heeft. Dit jaar, onder Advocaat, speelden we puur op resultaat. Ons spel bevatte weinig creativiteit en we speelden op de counter. Ik ben een creatieve speler, dus kwam ik niet aanmerking voor een basisplek. Dat heeft de trainer me ook verteld.'

Overtoom beleefde naar eigen zeggen het meest vervelende seizoen in zijn carrière. 'Ik zat vanaf het begin van dit kalenderjaar alleen maar op de tribune. Dat gaf dus weinig hoop. Het zou klote zijn als je weet dat je concurrenten je overtreffen, maar daar is volgens mij geen sprake van. Ik wil per se slagen bij AZ, maar als ik in de voorbereiding geen kansen krijg, wil ik weg', vertelt hij aan Voetbal International.

Van Basten
Marco van Basten volgt Dick Advocaat op als trainer in Alkmaar. De Utrechter deed afgelopen seizoen, bij SC Heerenveen, met grote regelmaat een beroep op creatieve spelers als Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech. 'Hij houdt meer van creatieve spelers. Wat dat betreft is dat alleen maar mooi. Ik zal het moeten laten zien en ik ben vastberaden om dat te doen.' (Willem Brouwer)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.