Overtoom kan bij Willem II rentree in Eredivisie maken

Reacties

Willie Overtoom lijkt de nieuwe aanwinst van Willem II te worden. De 28-jarige middenvelder heeft zijn contract bij het Belgische Zulte Waregem reeds laten ontbinden, waardoor hij zijn handen vrij heeft voor een nieuwe klus.

Overtoom kan bij Willem II rentree in Eredivisie maken

Overtoom stapte nog geen half jaar geleden transfervrij over naar de Belgische club, nadat zijn contract bij AZ was ontbonden. Bij Zulte draaide zijn verblijf echter uit op een mislukking. Hij kwam tot slechts vijf competitieduels (in totaal 144 minuten) en één bekerduel. Scoren deed hij niet.

De Kameroense international kon zijn belofte bij AZ ook al niet inlossen. In januari 2013 stapte hij over naar Alkmaar, maar daar schopte hij het nooit tot onbetwiste basisspeler. In zijn tweede periode in Alkmaar, Overtoom werd opgeleid bij AZ, kwam de middenvelder tot 26 officiële wedstrijden, waarin hij één keer scoorde.

Tussen 2008 en 2013 had hij bij Heracles juist wél aangetoond een bepalende speler te zijn. In Almelo was hij in vierenhalf jaar goed voor 144 competitieduels en 39 doelpunten. Na de jeugdopleiding van AZ kwam Overtoom ook nog uit voor Stormvogels Telstar en Hollandia. In Tilburg zou hij terecht komen bij de nummer tien van de Eredivisie.

Gesprek
In gesprek met Voetbal International blikt Overtoom, die onlangs ook in beeld was bij Inter Baku uit Azerbeidzjan, terug op zijn verblijf in België. 'Ik kwam daar niet helemaal wedstrijdfit aan, maar hoe langer ik er was, hoe meer speeltijd ik kreeg. Na de wedstrijd tegen KV Mechelen had ik echter een gesprek met trainer Francky Dury, dat ging over een bepaalde wedstrijdsituatie. Het was een normaal gesprek, net zoals jij en ik nu praten. Maar de volgende dag belde hij mijn zaakwaarnemer op. Ik zou aansturen op een vertrek en helemaal niet bij Zulte-Waregem willen zijn.'

'Daarna kwamen er kleine pesterijen', vervolgt Overtoom. 'Je kent dat wel: teruggezet worden naar de reserves zonder reden, op vrije dagen gewoon moeten komen trainen. Met de technisch directeur kon ik niet praten, hij had zijn baan te danken aan de trainer. Zo was iedereen rondom de trainer een vriend van hem. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Uiteindelijk heeft mijn zaakwaarnemer de ontbinding van het contract geregeld', aldus Overtoom, die mogelijk bij Willem II dus zijn rentree op de Nederlandse velden maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.