Overtoom geeft uittocht bij Heracles Almelo een vervolg

Willie Overtoom (26) weet waar hij zijn loopbaan wil vervolgen. De aanvallende middenvelder van Heracles Almelo heeft zijn pijlen gericht op AZ, waarmee hij, omdat hij aan het eind van het seizoen transfervrij is, inmiddels de gesprekken heeft geopend.

Overtoom geeft uittocht bij Heracles Almelo een vervolg

Omdat de verbintenis van de spelmaker afloopt is de huidige transferwindow de enige periode dat de Tukkers nog geld kunnen verdienen aan de middenvelder. Daarom krijgt Overtoom toestemming van Heracles om te praten met de Alkmaarders. De verwachting is dat de twee clubs er snel uit zullen zijn wat een geringe transfervergoeding betreft.

'Ik ben blij dat een grote club als AZ nu belangstelling voor me toont', vertelt Overtoom in De Telegraaf. 'Ik zal op korte termijn beslissen over mijn toekomst. Afgezet tegen de andere aanbiedingen die ik heb gehad, staat AZ op één.'

Voor Overtoom is de aanstaande transfer een terugkeer in Alkmaar, waar hij in de jeugdopleiding actief was. Bij Heracles werkte Overtoom zich in vijf seizoenen op tot vice-aanvoerder en speelde hij 144 competitieduels, waarin hij 39 keer scoorde. Mede door die goede prestaties mag Overtoom zich inmiddels international van Kameroen noemen.

Dit weekend zat Overtoom bij de 1-0 zege van Heracles op bezoek bij SC Heerenveen nog op de bank. De club en trainer Peter Bosz hadden aangegeven alleen spelers op te willen stellen met een focus helemaal op Heracles en niet op transferzaken. Onlangs stapte Samuel Armenteros ook al over naar Anderlecht, waar hij vandaag (woensdag) gepresenteerd zal worden.

Ook Everton en Marko Vejinovic beschikken in Almelo over aflopende contracten. Laatstgenoemde was onlangs ook in beeld bij AZ, maar zijn eisen waren de Alkmaarders te gortig.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen