Overstap Suárez van Brussel naar Moskou nog ver weg

De soap rondom de overgang van Matías Suárez naar CSKA Moskou heeft weer een nieuw hoofdstuk. Terwijl een transfer in oktober beklonken leek, verblijft de Argentijn met zijn huidige club Anderlecht op trainingskamp in Turkije. Twee keer werd hij medisch afgekeurd door de Moskovieten.

Overstap Suárez van Brussel naar Moskou nog ver weg

Tijdens het trainingskamp doet Suárez er alles aan om fit te worden, om in februari al zijn derde medische keuring te ondergaan. Dat melden Belgische media. Een overgang kan dan alsnog plaatsvinden, speler en clubs hoeven niet te wachten tot de spelersmarkt pas in de zomer weer opengaat.

Hoewel de transfermarkt in België op 31 januari sluit en Belgische clubs geen spelers meer kunnen halen, mogen er wel spelers vertrekken naar andere landen waar de de transfermarkt nog open is. Zoals naar Rusland, waar voetballers tot 1 maart in dienst kunnen treden bij een club.

KnieoperatieIn de zomer onderging Suarez een knieoperatie en sindsdien kwam hij niet in actie voor de ploeg van trainer John van den Brom. Door die blessure ketste een overgang naar CSKA Moskou tot twee keer toe af.

In juli leek Anderlecht een klapper op de transfermarkt te gaan maken toen de club akkoord was met CSKA over een transfer van liefst zestien miljoen euro. Totdat Suárez wegens genoemde knieklachten voor het eerst niet door de keuring kwam.

Die klachten leken na een rustperiode en operatie achter de rug. In oktober zou er alsnog een deal zijn gesloten, maar weer werd Suárez niet fit genoeg bevonden. Anderlecht hoopt nu alsnog zo'n tien miljoen euro te ontvangen voor de winnaar van de Belgische Gouden Schoen in 2011, een prijs voor de beste speler van de Belgische competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's