Overrompelende Schotten schakelen Oekraïne uit

Schotland verstevigde de koppositie in Groep B van de EK-kwalificatie door een knappe 3-1 zege tegen Oekraïne. De ploeg van bondscoach Alex McLeish is in ieder geval verzekerd van de derde plaats in de eindrangschikking.

Schotland dankte de winst tegen concurrent Oekraïne door een overrompelende start. Na negen minuten had het thuisland al een 2-0 voorsprong te pakken. Kenny Miller kopte na drie minuten de 1-0 binnen en zes minuten later kon Lee McCulloch alle tijd nemen om doeltreffend af te ronden na een vrije trap van Barry Ferguson.

Andrei Sjevtsjenko bracht nog in de eerste helft de spanning terug door de bal in het dak van het doel te schieten na matig ingrijpen van de Schotse defensie. Na die 2-1 bleef het lang spannend, maar James McFadden besliste de wedstrijd in de 68ste minuut. De aanvaller van Everton vond met zijn linkervoet een gaatje bij de eerste paal: 3-1.

Met nog twee wedstrijden te gaan, is Schotland de trotse koploper in Groep B met 24 punten uit tien wedstrijden. Italië en Frankrijk, die later in actie komen, volgen op respectievelijk vier en vijf punten. Oekraïne is door de nederlaag in Schotland uitgeschakeld.