Overname Tan dreigt Europese droom Kortrijk te verstoren

Reacties

Robert Klaasen kan een Europees avontuur met KV Kortrijk waarschijnlijk vergeten. De Europese voetbalbond (UEFA) steekt er namelijk een stokje voor als de club zich kwalificeert.

Overname Tan dreigt Europese droom Kortrijk te verstoren

Het probleem zit hem in de recente overname door zakenman Vincent Tan. De huidige regelgeving van de UEFA verbiedt het namelijk dat er meerdere clubs met dezelfde eigenaar in een Europees toernooi actief zijn. En aangezien Tan ook eigenaar is van FK Sarajevo, kan dat problemen opleveren.

Voorrondes
De Bosnische club staat drie wedstrijden voor het einde zelfs bovenaan in de vaderlandse competitie, dus lonken de voorrondes van de Champions League. En die zijn voor Tan veel aansprekender en lucratiever dan de voorrondes van de Europa League waar Kortrijk mogelijk in belandt. De kans dat Sarajevo het hoofdtoernooi van het miljoenenbal niet haalt en dan (net als Kortrijk) in de EL belandt, is echter groot.

Kortrijk is via de Play-Off 1 nog volop verwikkeld in de strijd om Europees voetbal. Maar mocht de club zich plaatsen, dan dringt de Belgische voetbalbond aan op een extra onderzoek van de UEFA. 'De vraag zal zijn in hoeverre bewezen kan worden dat Tan in beide clubs actief is en of beide clubs actief kunnen zijn in de Europa League', zegt Integrity Officer Thibault De Gendt in Het Laatste Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.