Overmars: 'Verlenging Fischer is compliment voor Ajax'

Marc Overmars vindt dat Ajax met het vastleggen van Viktor Fischer tot medio 2017 een positief signaal afgeeft en het langer aanblijven van de Deen een compliment is voor de Amsterdammers. Fischer zette maandagmiddag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis en stelt dat er op dit moment geen betere club is voor hem dan de regerend landskampioen.

Overmars: 'Verlenging Fischer is compliment voor Ajax'

'Een talent als Viktor geeft hiermee het signaal af dat hij de komende jaren iets wil bereiken met Ajax. Viktor krijgt hier een kans. En de kansen die hij tot nu toe heeft gekregen, heeft hij tot nu toe gepakt. Deze contractverlenging is ook belangrijk naar anderen toe. Als je kwaliteiten hebt, krijg je bij Ajax een kans', aldus Overmars op de clubwebsite over de achttienjarige aanvaller.

Dat Fischer zichzelf aan Ajax heeft verbonden, past volgens Overmars binnen het nieuwe beleid dat na de 'fluwelen revolutie' onder Johan Cruijff is ingezet: zonder onverantwoord hoge investeringen terugkeren in de Europese top. 'Je moet dit zien als een compliment naar de club als geheel, hoe we er nu voor staan. Er heerst positiviteit binnen de club. En dit is een gezonde overeenkomst; Viktor kan zich hier verder ontwikkelen.'

Dat vindt Fischer zelf ook. 'Het is nu het belangrijkste om bij Ajax te blijven. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat dit de beste plek voor me is. Wat dat betreft waren Ajax en ik er snel uit. Als dit contract afloopt ben ik hopelijk goed genoeg voor een volgende stap', aldus de ambitieuze Deen, die in 2011 overkwam van FC Midtjylland.

Aan een transfer denkt Fischer nu nog niet. 'Voorlopig bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. Dit seizoen wil ik kampioen worden en de beker winnen. Prijzen winnen. Daar gaat het toch om.' Daar heeft Fischer nog alle kans toe. Ajax heeft in de titelrace slechts drie punten achterstand op koploper PSV en staat in de halve finales van het bekertoernooi volgende week tegenover AZ.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's