Overlevende vliegramp Chapecoense krijgt nieuw contract

Reacties

Alan Ruschel heeft zijn contract met Internacional verlengd tot eind 2018. De 27-jarige verdediger is een van de spelers die de eind vorige maand vliegtuigramp in Colombia overleefde.

Overlevende vliegramp Chapecoense krijgt nieuw contract

Internacional verhuurde Ruschel aan Chapecoense, dat in Colombia de heenwedstrijd in de finale om de Copa Sudamericana zou spelen. Het vliegtuig storrte neer in de buurt van Medellin. Bij de ramp kwamen in totaal 71 mensen om het leven, waarvan het grootste gedeelte van de spelers en staf van Chapecoense.

Eerder gaf Ruschel al aan dat hij zijn leven te danken heeft aan ploeggenoot Jackson Follman, die de ramp ook overleefde. 'Net voor we opstegen, vroeg Follman of ik bij hem kwam zitten', aldus Ruschel. 'Omdat ik hem al sinds 2007 ken, besloot ik mijn stoel te verlaten en naast hem te gaan zitten. Op dat moment werd mijn leven gered.'

De verdediger blikte ook kort terug op de vlucht. 'Het was een normale vlucht, totdat het donker werd en de noodverlichting aanging. Ik vroeg Helio Neto (ploeggenoot die het ongeluk ook overleefde, red.) of hij iets hoorde uit de cockpit. Dat was niet zo. Hij begon te bidden, vroeg God ons te beschermen. En vanaf dat moment weet ik niets meer.'

Ruschel, die na de vliegramp een ruggengraatoperatie onderging, staat sinds 2014 onder contract bij Internacional. Daarvoor speelde hij voor Chapecoense, waar hij nu aan verhuurd werd. Internacional degradeerde onlangs naar de tweede divisie.

Bekijk hier al onze video's