Overlevende Neto kan mogelijk weer voetballen

Reacties

Ondanks de gevolgen van de vliegramp heeft Neto positieve vooruitzichten. De verdediger van Chapecoense kan mogelijk zijn carrière hervatten. Ook voor doelman Jackson Follmann hadden de artsen goed nieuws.

Overlevende Neto kan mogelijk weer voetballen

Neto was een van zes overlevenden van het vliegtuigongeluk in Colombia. De 31-jarige verdediger van Chapecoense moest een zware operatie ondergaan aan longen, knieën, polsen en zijn hoofd. Inmiddels is zijn situatie stabiel.

Volgens zijn vader Halem zijn de ingrepen geslaagd. 'Ik kan tot tevredenheid en mijn geluk melden dat mijn zoon sterker en beter wordt. De chirurgen hebben net zijn benen geopereerd en ze hebben me verzekerd dat hij uiteindelijk weer kan voetballen.'

Ook over en voor Jackson Follmann was er goed nieuws. Het rechterbeen van de doelman van Chapecoense moest worden geamputeerd als gevolg van de verwondingen na het ongeluk. Maar dat lot blijft hem wat zijn linkerbeen betreft bespaard.

Videogame
De Boliviaanse president Evo Morales heeft vrijdag een grondig onderzoek gelast naar de oorzaken van de vliegramp. Ook aan de orde komen de mogelijke ongeoorloofde banden tussen de toezichthouders in zijn land (DGAC) en de vliegmaatschappij LaMia. Hij reageert daarmee op de berichten dat de directeur van DGAC de vader zou zijn van de directeur van LaMia. 'Er zullen drastische maatregelen volgen', aldus Morales, die niet op de hoogte was dat LaMia vloog met een Boliviaanse registratie.

Volgens de Boliviaanse krant El Deber ligt mogelijk de zoektocht naar een videogame ten grondslag aan de ramp. De crew zou op zoek zijn gegaan naar het spelletje van een van de Chapecoense-spelers, waardoor de vlucht vertraging opliep bij vertrek in Santa Cruz in Bolivia en het vliegtuig geen tussenstop kon maken in Cobija. Dat vliegveld was gesloten en daardoor was bijtanken ook geen optie.

In de buurt van Medellin moest te lang worden gewacht voor het vliegtuig kon landen, waarna het toestel door een gebrek aan brandstof neerstortte. Volgens El Deber had de piloot ook de waarschuwingen over de aanwezige brandstof genegeerd.

Dossier vliegtuigramp Chapecoense

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.