Oud-speler Excelsior verpest debuut Pellegrini bij City

Manuel Pellegrini had zich een ander debuut voorgesteld toen hij zijn handtekening onder een contract bij Manchester City zette. De manager verloor zijn eerste duel in dienst van City van het Zuid-Afrikaanse Supersport United met 2-0.

Pellegrini besloot in de eerste helft voor een sterke opstelling te kiezen. Manchester City creëerde in de eerste helft de nodige kansen, maar Supersport hield stand. Vlak na rust sloeg de Zuid-Afrikaanse club zelf toe, toen Mame Niang de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Daarna was het de beurt aan een man die twee jaar actief was op de Rotterdamse voetbalvelden: Kermit Erasmus. De oud-speler van Feyenoord en Excelsior kwam tien minuten voor tijd één-op-één te staan met Costel Pantilimon en maakte geen fout.

Zaterdag maakte David Moyes ook al een valse start bij stadsrivaal Manchester United. Zijn eerste wedstrijd in functie als manager ging toen verloren tegen een sterrenteam uit Thailand (1-0).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.