Oud-NEC'er Olsson debuteert in Zweedse selectie

Jonas Olsson mag dan niet op het hoogste niveau spelen en al 27 jaar oud zijn, het weerhield de Zweedse bondscoach Erik Hamrén er niet van de voormalig verdediger van NEC te selecteren.

Oud-NEC'er Olsson debuteert in Zweedse selectie

Olsson, die met West Bromwich Albion strijdt om de titel in het Championship, krijgt de kans zich te manifesteren in de vriendschappelijke interland van Zweden tegen Wales op 3 maart. 'We willen hem van dichter bij bekijken', gaf Hamrén uitleg.

'Deze kans is erg mooi', zei Olsson. 'Het aantrekken van het nationale shirt is speciaal en maakt me gelukkig.' De verdediger verruilde in 2008 NEC voor West Bromwich Albion. 'Sinds mijn verhuizing naar Engeland heb ik me goed ontwikkeld. Ik heb het idee dat in een competitie terecht ben gekomen die mij past.'

Naast Olsson kent de Zweedse selectie de nodige spelers met een Eredivisie-achtergrond. Van de huidige Zweden actief in Nederland selecteerde Hamrén er zes: Pontus Wernbloom (AZ), Ola Toivonen (PSV), Andreas Isaksson (PSV), Andreas Granqvist (FC Groningen) en de broers Viktor (Heerenveen) en Rasmus (AZ) Elm.

Zweden is een van de opponenten van Nederland in de EK-kwalificatiereeks. 'Ik kijk uit naar het duel in Wales', aldus Hamrén. 'Het is de eerste stap naar onze kwalificatiereeks dit najaar. Het wordt spannend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen