'Oudje' Veltman kijkt vol vertrouwen uit naar Dnjepr

Reacties

Na de 4-1 uitoverwinning van zondag op SC Heerenveen blikt Joël Veltman vol vertrouwen vooruit naar de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Ajax moet thuis winnen willen ze nog kans maken op een plek in de kwartfinale van het tweede Europese bekertoernooi.

'Oudje' Veltman kijkt vol vertrouwen uit naar Dnjepr

Donderdagavond neemt Ajax het thuis op tegen Dnjepr in de return van de Europa League, in Oekraïne werd er met 0-1 verloren. Ondanks de nederlaag kijkt Veltman uit naar de wedstrijd. Tegen Ajax TV zegt hij dat er volgens trainer Frank de Boer wel wat aandachtspuntjes waren, maar ze hebben er vertrouwen in. 'Natuurlijk zijn er dingen die beter moeten, maar we hebben vertrouwen getankt en moeten twee keer scoren. Daar gaan we alles aan doen.'

Niklas Moisander raakte tijdens de warming-up in Friesland geblesseerd, donderdag is de 29-jarige verdediger wel weer beschikbaar. Door de blessure van Moisander moest de achttienjarige Jaïro Riedewald naast Veltman in het centrum spelen. 'Het is wel anders, maar het was helemaal geen punt. Hij heeft het goed ingevuld', aldus Veltman over zijn jonge compagnon in het centrum.

Met het ontbreken van Moisander en de gepasseerde Schöne (28) waren de 23-jarige Veltman, Jasper Cillessen (25) en Ricardo van Rhijn (23) de oudste spelers in Friesland aan Amsterdamse zijde. Met een gemiddelde van 21 jaar en 166 dagen was het elftal van De Boer de jongste ploeg van het huidige Eredivisie-seizoen.

Donderdagavond speelt Ajax om 21.05 uur de return tegen de Oekraïners in De Arena. De laatste keer dat de Amsterdammers in Europees verband de kwartfinale wisten te bereiken was in het seizoen 2002/03. Dat jaar werd in de kwartfinale van de Champions League verloren van AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.