Oud-Heraclied Friend kiest vrijwillig voor de reserves

Rob Friend heeft bij het sterk presterende Eintracht Frankfurt de technische staf verrast. De Canadees heeft zich aangemeld voor een degradatie naar de reserves.

Oud-Heraclied Friend kiest vrijwillig voor de reserves

De voormalig aanvaller van onder meer SC Heerenveen en Heracles Almelo komt niet voor in de plannen van trainer Armin Veh. Derhalve heeft Friend zich vrijwillig aangeboden bij de reserves van de club. Die strijden momenteel in de Regionalliga, de vierde Duitse afdeling, tegen degradatie.

'Dit is slechts een idee van hemzelf', zegt zijn zaakwaarnemer Andreas Kirsch. 'Ik betwijfel of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren.' Want de 31-jarige Canadees hoeft bij Eintracht Frankfurt nergens op te rekenen.

De Zuid-Duitse club, die vorig seizoen kampioen werd van de Tweede Bundesliga, wil Friend per se tijdens de winterstop van de hand doen. 'Dat is ook voor ons de eerste optie', stelt Kirsch. 'Alleen zal dat met Friends huidige contract wel moeilijk worden.'

De verbintenis van de aanvaller, die vorig seizoen nog dertien competitieduels speelde, loopt nog tot medio 2014. Opmerkelijk is dat Hertha BSC, zijn werkgever tot medio 2011, evenmin prijs op hem stelde. In augustus ketste een overgang naar de Japanse competitie op het laatste moment af. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's