Oud-Feyenoorder Larsson (41) staat voor een comeback

Högaborgs BK heeft met succes een beroep gedaan op Henrik Larsson. De 41-jarige oud-international keert mogelijk terug binnen de lijnen om zijn eerste club uit de brand te helpen.

Oud-Feyenoorder Larsson (41) staat voor een comeback

Högaborgs BK, dat uitkomt op het vierde niveau in Zweden, kampt door blessures met een tekort aan spitsen. Larsson, oud-spits van onder andere Feyenoord, Barcelona en Manchester United, heeft ingestemd die problemen enigszins te verlichten door zijn voetbalschoenen weer aan te trekken als Högaborgs BK woensdag moet aantreden tegen Tenhults IF.

Larsson lost daarmee ook een oude belofte in die hij door blessureleed niet kon inlossen toen hij in 2009 zijn carrière beëindigde. De oud-Feyenoorder had namelijk beloofd zijn loopbaan af te sluiten bij zijn eerste club. Sinds drie maanden is hij wel als assistent al terug bij Högaborgs BK.

Een bijkomend voordeel van de eenmalige comeback is dat Larssson de gelegenheid krijgt samen met zijn zoon Jordan in een officiële wedstrijd te spelen. 'Maar het belangrijkste is dat we de punten pakken die we nodig hebben, het clubbelang staat centraal', aldus de oud-international.

Overigens is het echter nog niet zeker of Larsson daadwerkelijk in actie kan komen. De Zweed kampt namelijk met wat fysieke klachten. 'Het heeft geen zin om erbij te komen en dan niet in staat zijn te spelen', aldus de oud-Feyenoorder.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen