'Oude dame' strikt jonge transfervrije Fransman Pogba

Juventus versterkt zich volgens diverse buitenlandse media komend seizoen met middenvelder Paul Pogba. De achttienjarige Fransman komt in de zomer transfervrij over van Manchester United.

'Oude dame' strikt jonge transfervrije Fransman Pogba

Pogba zwichtte naar verluidt voor een lucratieve vierjarige aanbieding van De Oude Dame, waarin een weeksalaris van een slordige 25.000 euro is opgenomen. Bovendien verwacht de jongeling bij Juventus meer speeltijd te krijgen dan op Old Trafford.

United probeerde dit seizoen verschillende keren tevergeefs het aflopende contract van Pogba te verlengen. Nu loopt de jonge middenvelder, die in 2009 na een lange juridische strijd overkwam van het Franse Le Havre, gratis de deur uit.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Pogba, krijgt een commissie van twee miljoen euro voor de overgang van de jongeling. Daarmee is de belangbehartiger van onder meer Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic en Mark van Bommel samen met Juve de grote winnaar van deze opmerkelijke transfer.

Pogba maakte onlangs zijn competitiedebuut voor United. De Franse jeugdinternational kreeg tegen Stoke City (2-0 winst) een kans van manager Sir Alex Ferguson. Naast zijn eenmalige optreden in de Premier League kwam de middenvelder ook tot drie League Cup-duels. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's