Oude bekende Veldwijk velt Excelsior in Zwolle

Reacties

PEC Zwolle heeft dankbaar gebruik gemaakt van de defensieve kwetsbaarheid van Excelsior. Lars Veldwijk vervulde tegen zijn oude club een hoofdrol (3-0).

Oude bekende Veldwijk velt Excelsior in Zwolle

Veldwijk verdiende met zijn optredens voor Excelsior een transfer naar Engeland. Zijn dertig goals voor de Rotterdammers brachten hem in 2014 bij Nottingham Forest, waar hij echter niet uit de verf kwam als goalgetter. PEC Zwolle bood hem de helpende hand, en dat betaalt de gehuurde spits nu terug in doelpunten.

Dat werd ook duidelijk tegen Excelsior, dat door toedoen van de oude bekende halverwege al tegen een 2-0 achterstand aankeek. Beide keren werd hij goed weggestuurd om vervolgens zonder aarzeling raak te schieten. Het was een hard gelag voor Excelsior-trainer Fons Groenendijk die vooraf nog nadrukkelijk op het bekend veronderstelde gevaar had gewezen.

Veldwijk kon na een uur aangeslagen maar met een grote lach en een gerust hart naar de kant. De spits, die kort voor rust slachtoffer was geweest van een flinke charge van Sander Fischer, had kort ervoor namelijk de genadeklap uitgedeeld. Vrijgelaten door de Excelsior-defensie bracht hij met een rake kopbal de 3-0 op het scorebord.

Het maakte een einde aan de wedstrijd, waarin de Rotterdamse gasten te veel ruimte weggaven om aanspraak te mogen maken op een positief resultaat. In de slotfase onderstreepte Fischer de verloren avond. Hij haalde Stef Nijland onderuit en kon met zijn tweede gele kaart van de avond de kleedkamer op zoeken. Zijn slachtoffer miste echter van elf meter. Maar toch was het leed nog niet geleden voor Excelsior, dat Tom van Weert ook met twee gele kaarten zag vertrekken. 

PEC Zwolle, waar Juventus-huurling Ouasim Bouy debuteerde, is dankzij de overwinning de nieuwe nummer drie van de Eredivisie. Excelsior staat met vier punten op de veertiende stek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.