Oude bekende pijnigt Dortmund en gooit titelstrijd helemaal open

Reacties

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond een zeer pijnlijke nederlaag geleden bij laagvlieger FC Augsburg. Een ware heldenrol was weggelegd voor Dong Won Ji, die in het verleden uitkwam voor Dortmund, maar nooit de hoofdmacht haalde. Vrijdag werden zijn treffers begroet door de fans van Augsburg én die van Bayern München.

Oude bekende pijnigt Dortmund en gooit titelstrijd helemaal open
FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund was immers voor vanavond al hard bezig met het verspelen van de ooit zo riante voorsprong op Der Rekordmeister. Een zege bij Augsburg zou het gat weer zes punten maken, waardoor Dortmund zaterdag vanuit de leunstoel naar de kraker Gladbach-Bayern zou kunnen kijken. Het liep allemaal heel anders.

Na een kans voor supertalent Jadon Sancho deelde Ji in de 24ste minuut de eerste dreun uit aan de koploper. De Zuid-Koreaanse aanvaller mocht ondanks de aanwezigheid van drie tegenstanders de bal aannemen en in twee instanties in het dak van het doel schieten: 1-0. Het was zijn derde doelpunt ooit tegen de club waar hij ooit droomde van het eerste elftal.

Dortmund leek ook vanavond in niets op de soevereine voetbalmachine van 2018. Ook Marco Reus, die terugkeerde na weken van blessureleed, kon het duel niet naar zijn hand zetten. Toch waren de geelzwarten niet helemaal ongevaarlijk. Thomas Delaney kopte over, maar de grootste kans voor rust was voor Jacob Bruun Larsen. Zijn volley was weliswaar snoeihard, maar niet geplaatst. Daardoor kon doelman Gregor Kobel redding brengen.

Ook na rust worstelde de ploeg van Lucien Favre. Er waren wel mogelijkheden, maar echt overtuigend werd Dortmund geen moment. Een kwartier voor tijd trok Ji daarom helemaal de hoofdrol naar zich toe. Op schitterende wijze, met een gracieuze stift, passeerde hij doelman Roman Bürki. Dortmund riep het onheil daarbij over zichzelf af, want de tweede goal werd ingeleid door een onbegrijpelijke breedtebal van Achraf Hakimi.

In de slotfase werd het toch nog spannend toen invaller Paco Alcácer de aansluitingstreffer beheerst binnenschoot na breedleggen van Mario Götze. Even daarvoor had doelman Kobel nog op schitterende wijze een goal van de Spaanse spits in de weg gestaan. De goede bedoelingen ten spijt, verder dan 2-1 kwam Dortmund niet meer. Daardoor leed de lijstaanvoerder al voor de vierde keer puntenverlies in de zeven competitieduels van 2019, al betrof het na drie gelijke spelen nu voor het eerst een nederlaag. Tussendoor werd de formatie van Favre ook nog uit het bekertoernooi gekegeld door Werder Bremen en in de Champions League was Tottenham Hotspur afgetekend (3-0) te sterk. Bayern kan zaterdag dus naast de kwakkelende koploper komen.

Augsburg kan de punten in de jacht op handhaving zeer goed gebruiken. De nummer vijftien vergrootte het gat met nummer zestien VfB Stuttgart immers naar vijf punten. Bovendien werd er eindelijk weer eens gewonnen, dat was in de voorgaande veertien competitieduels slechts één keer gelukt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Augsburg
Meer over FC Augsburg
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.