Oude bekende fluit AZ, Griekse arbiter voor Vitesse

Reacties

De UEFA heeft Carlos Clos Gómez aangewezen voor de Europa League-return die AZ donderdag speelt om 19.00 uur tegen Istanbul Basaksehir. Vitesse treedt een uur later in Arnhem aan tegen Southampton onder leiding van de Griek Ilias Spathas.

Oude bekende fluit AZ, Griekse arbiter voor Vitesse

Clos Gómez (foto) is een oude bekende van AZ. Op 15 december 2011 was de Spaanse scheidsrechter ook al de leidsman toen het in de poulefase van de Europa League met 1-1 gelijkspeelde tegen Metalist Kharkiv. In de jaren erna maakte ook PSV kennis met de Spanjaard tijdens de Europese duels met Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-2) en Chornomorets Odessa (0-1).

Ook Spathas floot al eens een Nederlandse club. De Griek zag FC Twente in december 2012 met 3-1 verliezen van Helsingborgs IF.

AZ moet donderdag in Turkije een 2-0 overwinning uit de heenwedstrijd verdedigen om de play-offs van de Europa League te bereiken. Voor Vitesse geldt dat het tegen de ploeg van manager Ronald Koeman een 3-0 nederlaag moet wegpoetsen om het Europese avontuur niet al vroeg te laten eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.