Oud-Ajacied Poulsen verlaat het voetbal via de achterdeur

Reacties

Christian Poulsen heeft een punt achter zijn carrière als profvoetballer gezet. De 36-jarige Deen zat sinds de zomer van 2015 zonder club en heeft de zoektocht naar een nieuwe werkgever nu definitief gestaakt.

Oud-Ajacied Poulsen verlaat het voetbal via de achterdeur

Poulsen begon zijn loopbaan bij het Deense Holbaek B&I en kwam via FC Kopenhagen bij Schalke 04 terecht. Tussen 2002 en 2006 speelde hij liefst 158 officiële duels voor Die Königsblauen, waarna hij op 26-jarige leeftijd naar Sevilla vertrok. Na een korte periode in Spanje kwam hij nog uit voor Juventus, Liverpool en het Franse Evian, totdat hij in 2012 een telefoontje van Frank de Boer ontving.

De toenmalige Ajax-trainer zag in Poulsen de ideale kandidaat voor de positie van verdedigende middenvelder. Met zijn ervaring - Poulsen was inmiddels 32 jaar oud - was de Deen in de ogen van De Boer de perfecte man om de balans op het middenveld te bewaren achter de aanvallend georiënteerden Christian Eriksen en Siem de Jong.

Hoewel Poulsen lang niet zo fijnbesnaard of getalenteerd was als de meesten van zijn ploeggenoten, kwam hij in twee seizoenen in Amsterdam toch tot tachtig officiële duels, waarvan 54 in de Eredivisie en twaalf in de Champions League. In 2014 bood Ajax hem de mogelijkheid zijn aflopende contract in Amsterdam met een jaar te verlengen, maar Poulsen ging daar niet op in en vertrok bij Ajax.

Uiteindelijk vond Poulsen met Kopenhagen een nieuwe werkgever, maar het lukte hem niet om een contractverlenging af te dwingen bij de Deense topclub. Sinds zijn vertrek uit de Deense hoofdstad in de zomer van 2015 zocht hij tevergeefs naar een nieuwe uitdaging.

Zijn zaakwaarnemer Jorn Bonnesen bevestigde woensdag dat Poulsen die zoektocht nu heeft gestaakt. 'De kansen en aanbiedingen die voorbijkwamen, waren niet dusdanig interessant dat hij ervoor wilde gaan. Dit stille afscheid past wel bij hem', vertelt Bonnessen in Ekstra Bladet. Poulsen kwam 92 keer uit voor het nationale elftal van Denemarken en scoorde daarin zes keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.