'Oud-Ajacied Oliseh wordt nieuwe bondscoach Nigeria'

Reacties

Voormalig Ajax-speler Sunday Oliseh is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe bondscoach van Nigeria te worden. Dat meldt de BBC.

'Oud-Ajacied Oliseh wordt nieuwe bondscoach Nigeria'

Volgens de Engelse zender bevinden de gesprekken tussen de Nigeriaanse voetbalbond en Oliseh (40) zich in de afrondende fase. Een dezer dagen zal hij benoemd worden tot opvolger van Stephen Keshi. Aan het definitieve ontslag van laatstgenoemde ging een ware soap vooraf.

Zijn recente vertrek was namelijk de derde keer in iets meer dan een jaar tijd dat Keshi vertrok als trainer van Nigeria. De eerste keer was na het WK 2014, toen Keshi zelf opstapte. Na een verbeterde aanbieding bleef hij tóch aan - alleen voor de wedstrijden - maar in oktober ging hij wederom op zoek naar een nieuwe uitdaging. In april kwam Keshi echter ook op dát besluit terug, waarna hij dit keer op straat werd gezet.

Oliseh speelde in zijn tijd als speler zelf 63 interlands voor The Super Eagles. Na zijn loopbaan bij onder meer FC Köln, Ajax (van 1997 tot 1999), Juventus en Borussia Dortmund, werd hij in 2007 technisch directeur van het Belgische Eupen. In 2008 werd hij zelf trainer bij de zuiderburen, bij Verviétois. Tegenover Voetbal International sprak hij in februari: 'Ik zou in de toekomst graag coach willen zijn, maar wacht op het juiste project en het juiste moment.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.