Oud-speler Chelsea en voormalige Vitesse-huurling stopt op 26-jarige leeftijd

Reacties

Izzy Brown heeft op 26-jarige leeftijd noodgedwongen een punt achter zijn profloopbaan gezet. De voormalig speler van Chelsea kwam in het seizoen 2015/16 nog op huurbasis uit voor Vitesse.

Oud-speler Chelsea en voormalige Vitesse-huurling stopt op 26-jarige leeftijd
© Pro Shots

Brown was in de zomer van 2015 een van de vijf spelers die destijds overkwamen van Stamford Bridge. Ook Lewis Baker, Nathan, Danilo Pantic en Dominic Solanke meldden zich dat jaar in Arnhem. De destijds achttien jaar oude Brown kwam onder trainer Peter Bosz in totaal 22 keer in actie in de Eredivisie en maakte zijn enige doelpunt in maart 2016 op bezoek bij Roda JC.

Zoals wel meer spelers die door Chelsea bij Vitesse werden gestald, verdween Brown daarna in de anonimiteit van de lagere Engelse profdivisies. De voormalige jeugdinternational werd in totaal nog zes keer verhuurd aan achtereenvolgens Rotherham United, Huddersfield Town, Brighton & Hove Albion, Leeds United, Luton Town en Sheffield Wednesday.

In de zomer van 2021 kwam er na acht jaar definitief een einde aan zijn verblijf bij Chelsea met een transfervrij vertrek naar Preston North End. Brown kwam in al die jaren tot welgeteld een optreden voor The Blues, maar vond ook bij zijn nieuwe club het voetbalgeluk niet. Tijdens de voorbereiding scheurde Brown een achillespees af, die blessure noopt hem nu te stoppen.

Dat heeft Brown zelf bekendgemaakt via Instagram. 'Ik wist wel dat ik dit op een dag zou schrijven, maar had nooit verwacht dat die dag zo snel zou komen. Met veel verdriet en een zwaar gemoed moet ik nu, na een lang en zwaar jaar met twee achillespeesoperaties, stoppen met professioneel voetbal', schrijft Brown, die desondanks dankbaar is dat zijn droom werkelijkheid is geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.