Otigba bedankt voor Hongarije: 'Ik droom van Super Eagles'

Reacties

Kenny Otigba heeft een oproep voor de Hongaarse nationale ploeg naast zich neergelegd. De 22-jarige verdediger van SC Heerenveen heeft bondscoach Pál Dárdai verteld dat hij liever voor zijn vaderland Nigeria wil uitkomen.

Otigba bedankt voor Hongarije: 'Ik droom van Super Eagles'

Dárdai wilde voor de EK-kwalificatiewedstrijd van eind deze maand tegen Griekenland voor het eerst een beroep doen op Otigba, die de Hongaarse jeugdploegen vertegenwoordigde vanaf Onder-15 tot en met Onder-21. 'Maar ik heb de trainer verteld dat als ik naar mijn hart luister, ik wacht tot Nigeria mij oproept', aldus Otigba, de afgelopen drie seizoenen goed voor 53 officiële duels bij Heerenveen.

'Ik droom ervan om uit te komen voor The Super Eagles, dan zou ik me echt geweldig voelen. En mijn vader zou het ook fantastisch vinden als ik ooit voor Nigeria speel', legt Otigba uit in Nigeriaanse media. 'Het zou me enorm motiveren om tussen alle grote Nigeriaanse spelers te staan, ik kijk enorm tegen ze op. Zij zijn het beste team in Afrika, iedereen kent de historie van het Nigeriaanse voetbal.'

Die is in het recente verleden inderdaad rijker dan die van Hongarije. De Magische Magyaren reikten in zowel 1938 als 1954 tot de WK-finale, maar deden voor het laatst mee aan een groot toernooi in 1986 (WK in Mexico). Nigeria won twee jaar geleden juist nog voor de derde keer in de historie de Afrika Cup, terwijl het ook meedeed aan vijf van de laatste zes WK's.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.