Osvaldo moet met Tévez voor doelpunten Boca zorgen

Reacties

Boca Juniors gaat definitief in zee met Dani Osvaldo. De 29-jarige spits komt over van FC Porto en zal vrijdag gepresenteerd worden.

Osvaldo moet met Tévez voor doelpunten Boca zorgen

Het is voor Osvaldo een terugkeer naar La Bombonera, waar hij in de eerste helft van 2015 op huurbasis speelde. Toen kwam hij in vijftien officiële wedstrijden tot zes doelpunten. Nadat zijn nog twee jaar doorlopende contract met Southampton afgelopen zomer werd verscheurd, tekende de veertienvoudig international van Italië begin augustus bij FC Porto.

Maar in Portugal slaagde Osvaldo er niet in om de verwachtingen waar te maken. Na één doelpunt en twee assists in een half jaar tijd vertrekt de flamboyante aanvaller dus al bij de Dragões. Sinds hij zich in 2013 onmogelijk maakte bij AS Roma, hield hij het nergens lang uit.

Osvaldo deed het bij AS Roma uitstekend: in de Serie A was hij in twee seizoenen 27 keer trefzeker. Maar na een aanvaring met interim-trainer Aurelio Andreazzoli lieten de Romeinen hem vertrekken. Southampton legde hem voor vier jaar vast, maar dat werd geen succes. De Engelse club verhuurde hem aan achtereenvolgens Juventus, Internazionale en Boca Juniors.

Osvaldo krijgt nu een tweede kans bij Boca Juniors, waar hij een voorhoede moet vormen met Carlos Tévez. Met de Argentijnen komt hij dit seizoen uit in de strijd om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.