O'Shea pleit voor Ball als definitieve opvolger van Di Canio

John O'Shea wil een einde aan alle verhalen over het vertrek van manager Paolo Di Canio, maar de aanvoerder van Sunderland geeft geen openheid over de reden van de spelersopstand.

O'Shea pleit voor Ball als definitieve opvolger van Di Canio

Sunderland ontdeed zich vorige week van Di Canio, de man die de club vorig seizoen in de Premier League hield. De rigide werkwijze van de Italiaanse manager had de spelers in verzet gebracht. Na het duel met West Bromwich Albion kwam het tot een uitbarsting in de kleedkamer, waarna de spelers hun beklag deden bij de clubleiding.

Aanvoerder O'Shea bevestigt de gang van zaken rond het ontslag van Di Canio, maar hij weigert te veel terug te kijken op de situatie. De precieze problemen blijven in nevelen gehuld en dus ook de verhalen over het verbod op ketchup, cola en ijsklontjes. 

'Gezien de positie waarop we staan in de Premier League, moeten we daar niet te veel op terugkijken. We hebben nog een paar zware maanden voor de boeg', stelt O'Shea. Sunderland wachten na zes speelrondes nog op de eerste zege. 'Wie er ook de manager wordt, ons wachten moeilijke tijden.'

Opvolger
Voorlopig staat assistent Kevin Ball aan het roer. Een opvolger is nog niet gevonden. Gus Poyet geldt als een van de voornaamste kandidaten voor de vacature, maar niet uitgesloten is dat de interim-manager langer op de bank blijft.

O'Shea zou die laatste optie toejuichen, ook al ging de eerste ontmoeting onder Ball verloren (3-1 tegen Liverpool). 'Zonder twijfel heeft hij indruk gemaakt. Als hij aanblijft, dan zou dat de spelers erg gelukkig maken', aldus de aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen