O'Shea: 'Natuurlijk nam onze manager een risico'

Met John O'Shea als aanvoerder versloeg United woensdagavond Schalke 04 in de Champions League (4-1). De Ierse middenvelder was verheugd met de winst én de band.

O'Shea: 'Natuurlijk nam onze manager een risico'

In de veredelde B-keus van Manchester United ontbrak de gebruikelijke captain Nemanja Vidic. Sir Alex Ferguson schoof de band vervolgens om de arm van O'Shea en de speler beschaamde dat vertrouwen niet. 'Ik ontzettend blij en vereerd dat de manager me aanvoerder maakte', vertelt O'Shea aan FIFA.com.

'Het was een geweldige avond. Het belangrijkste is dat we goed gespeeld hebben en wonnen. Het was precies wat we nodig hadden. Onze prestatie heeft laten zien hoe sterk onze selectie écht is, want natuurlijk nam de manager een risico door zoveel basisspelers rust te gunnen. Het heeft goed uitgepakt.'

The Mancunians kunnen zich gaan opmaken voor de CL-finale, op 28 mei op Wembley. 'United en Wembley hebben samen een geweldige historie', weet O'Shea. United won in 1968 de Europa Cup 1 voor de eerste keer. Plaats van handeling was destijds eveneens Wembley.

Eerst wacht United nog de ontknoping in de Engelse titelstrijd. De ploeg verloor afgelopen week verrassend van Arsenal, maar gaat nog altijd aan kop met 73 punten uit 35 duels. Chelsea, aankomende zondag de tegenstander, volgt op drie punten.

'We hebben veel ervaring met het spelen van grote wedstrijden in ons eigen stadion Old Trafford. Toch zullen we zondag erg goed moeten spelen, aangezien Chelsea in een goede vorm verkeert.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's