Potindeling CL-loting: wie gaat Ajax treffen?

Nu ook de laatste vijf tweeluiken om een Champions League-ticket zijn afgerond, is de potindeling voor de loting van donderdag bekend. Zo weet Ajax, dat zelf is ingedeeld in Pot 3, welke ploegen er als opponent in de groepsfase uit de koker kunnen komen.

Potindeling CL-loting: wie gaat Ajax treffen?

Ludogorets (Bul), Malmö FF (Zwe), Athletic de Bilbao (Spa), Arsenal (Eng) en Bayer Leverkusen (Dui) plaatsten zich woensdagavond als laatste vijf voor de groepsfase van het miljoenenbal. Dat ging ten koste van respectievelijk Steaua Boekarest (Roe), Red Bull Salzburg (Oos), Napoli (Ita), Besiktas (Tur) en FC Kopenhagen (Den). De laatstgenoemde vijf ploegen treden toe tot de Europa League.

Ajax behoort samen met onder meer Liverpool en Galatasaray tot Pot 3. Zeker is dus al dat de ploegen uit die derde pot (zie tabel onderaan) niet bij de Amsterdammers in de poule kunnen terechtkomen.

Dat geldt wel voor Arsenal, dat door Feyenoord-beul Besiktas vanavond uit te schakelen een positie in Pot 1 afdwong. Ook Porto, dat zich dinsdag via de play-offs al plaatste, behoort tot die elitegroep.

Ook uit Pot 2 wacht Ajax een pittige tegenstander. Van die acht mogelijke tegenstanders zouden bijvoorbeeld Borussia Dortmund, Manchester City of Paris Saint-Germain uit de bus kunnen komen.

De minst gerenommeerde ploegen, op basis van het UEFA-coëfficiënt, zijn ingedeeld in Pot 4. Ajax zal donderdag, de loting start om 18.00 uur, uit de drie overige potten een tegenstander loten en vervolgens weten hoe zwaar de opdracht is om de zo felbegeerde overwintering in de Champions League af te dwingen.

Op de foto: Ajax won vorig jaar in eigen huis van Barcelona in de groepsfase.

Pot 1 Pot 2
Real Madrid (Spa) Schalke 04 (Dui)
Barcelona (Spa) Borussia Dortmund (Dui)
Bayern München (Dui) Juventus (Ita)
Chelsea (Eng) Paris Saint-Germain (Fra)
Benfica (Por) Shakhtar Donetsk (Oek)
Atlético Madrid (Spa) FC Basel (Zwi)
Arsenal (Eng) Zenit Sint-Petersburg (Rus)
Porto (Por) Manchester City (Eng)
Pot 3 Pot 4
Bayer Leverkusen (Dui) Anderlecht (Bel)
Olympiakos Piraeus (Gri) AS Roma (Ita)
CSKA Moskou (Rus) APOEL Nicosia (Cyp)
AJAX BATE Borisov (WRu)
Liverpool (Eng) Ludogorets (Bul)
Sporting Lissabon (Por) NK Maribor (Slo)
Galatasaray (Tur) AS Monaco (Fra)
Athletic de Bilbao (Spa) Malmö FF (Zwe)
Bekijk hier al onze video's