Osasuna wint na 209 minuten, flater Parma

Sevilla-Steaua Boekarest 1-0 (2-0)

De thuisclub, vorig seizoen winnaar van het UEFA Cup-toernooi, speelde een zeer moeizame wedstrijd tegen Steaua. In de derde minuut van de extra tijd na de eerste helft kopte Kerzhakov raak uit een pass van Alves. Osasuna-Girondins Bordeaux 1-0 n.v. (0-0)Feest in Pamplona, maar daar gingen wel heel veel doelpuntloze minuten aan vooraf. In Bordeaux werd al niet gescoord en ook een week later werd het net maar niet gevonden. Pas in de allerlaatste minuut van de tweede verlenging was er zowaar een doelpunt te bewonderen. Nelcunam zorgde voor dat unicum.Glasgow Rangers-Hapoel Tel Aviv 4-0 (1-2)Binnen elf minuten werd de 2-1 voorsprong van Hapoel Tel Aviv teniet gedaan, door goals van Barry Ferguson en Kris Boyd. Opnieuw Ferguson en invaller Adam gaven de score een nog beter aanzien. Rangers-doelman Adam McGregor kreeg bij een 3-0 voorsprong een rode kaart.Espanyol-Livorno 2-0 (2-1)Zonder veel illusies reisde het bescheiden Livorno af naar Catalonië. Terecht, want na een kwartier was het perspectief na het openingsdoelpunt van Lacruz vrijwel verdwenen. Vroeg in de tweede helft bezegelde Coro het lot van Livorno.Paris Saint-Germain-AEK Athene 2-0 (2-0)Twee keer dezelfde uitslag geeft de krachtsverhoudingen tussen de Franse en de Griekse club goed weer. AEK slaagde er niet in zich aan de overheersing van de thuisclub te ontworstelen. Goals van eerst Frau en na rust Mendy uit een strafschop bezorgden PSG de overwinning.Parma-Sporting Braga 0-1 (0-1)Claudio Ranieri werd met veel poeha gepresenteerd als de trainer die Parma omhoog zou stuwen. Maar onder zijn leiding werd de winnaar van de UEFA Cup in 1995 en 1999 uitgeschakeld. De Braziliaan Diego scoorde voor het eerst sinds oktober 2006. Daar klaagt nu niemand bij Braga meer over.Panathinaikos-RC Lens 0-0 (1-3)De thuisclub probeerde van alles, maar was eigenlijk machteloos tegen de Franse opponent. Na de comfortabele thuiszege wilde RC Lens in de Griekse hoofdstad geen grote risico’s nemen.Celta de Vigo-Spartak Moskou 2-1 (1-1)Al na twintig minuten was er hoop voor de thuisclub, na het doelpunt van Nené. In de competitie scoorde hij al zeven keer, maar dit was pas z'n eerste doelpunt in het UEFA Cup-toernooi. Na rust leek na het doelpunt van Jonathan alles beslist, maar de spanning keerde toch nog even terug na het tegendoelpunt van Titov.Newcastle United-SV Zulte Waregem 1-0 (3-1)Glenn Roeder, trainer van Newcastle United, wil niet meer worden herinnerd aan de blamage in het FA Cup-toernooi. Toen stelde hij tegen Birmingham City niet zijn sterkste elftal op en werd er prompt verloren met 5-1. Tegen de Belgen was Newcastle dus op zijn sterkst, en dan is één doelpunt (van Obafemi Martins) wel erg mager.Dinamo Boekarest-Benfica 1-2 (0-1)
Benfica had het een half uur lang benauwd in Roemenië maar herstelde zich sterk. Dinamo Boekarest was via Catalin Munteanu na ruim twintig minuten op voorsprong gekomen. Hij scoorde beheerst toen de Portugese defensie alleen maar toekeek. Na rust maakte Anderson gelijk en bezorgde Kostas Katsouranis Benfica koppend de zege. Bij beide goals was Simão de aangever.

Maccabi Haifa-CSKA Moskou 1-0 (0-0)
Maccabi Haifa zorgde voor een stuntje door CSKA Moskou, de winnaar van de UEFA Cup in 2005, uit te schakelen. De Israëliërs hadden genoeg aan een doelpunt van de Argentijnse aanvaller Roberto Colautti, die in de veertiende minuut scoorde. Het was gelijk de enige treffer in 180 minuten tussen de twee clubs die al strandden in de voorronde van de Champions League.

Blackburn Rovers-Bayer Leverkusen 0-0 (2-3)
Blackburn slaagde er op eigen veld niet dat ene doelpuntje te maken dat nodig was om Leverkusen te passeren. De Engelsen probeerden het wel maar strandden telkens op de compact verdedigende Duitsers. Kansen waren er dan ook nauwelijks, al was Benni McCarthy af en toe gevaarlijk. Voor Leverkusen raakte Bernd Schneider uit een vrije trap de paal.

AS Nancy-Shakhtar Donetsk 0-1 (1-1)
Nancy bleef lang overeind tegen Shakhtar maar ging juist onderuit in een fase dat de Oekraïners de hoop leken te gaan opgeven. Fernandinho maakte door de benen van doelman Damien Gregorini twintig minuten voor tijd de 0-1. Shakhtar bleek daarna een te taaie kluif voor de Fransen, bij wie Marc-Antoine Fortuné een belangrijke pion was in de aanval.