Osasuna voorkomt met oorwassing koppositie Atlético

Atlético Madrid is zeldzaam hard onderuit gegaan in de Spaanse competitie. De inzet voorafgaand aan het duel op bezoek bij Osasuna was de koppositie, maar in plaats daarvan kreeg de achtste finalist van de Champions League een oorwassing: 3-0.

Trainer Diego Simeone gunde de nodige spelers rust na het Champions League-duel met AC Milan (1-0 overwinning). Zo deed voormalig Ajax-verdediger Toby Alderweireld, die een ongelukkige wedstrijd speelde in Estadio Reyno de Navarra, vanaf de aftrap mee en zaten Raúl García en Arda Turan op de reservebank.

Of het rouleren van enkele spelers noodzaak was of te maken had met onderschatting is niet hard te maken. Feit is wel dat de trotse medekoploper van de laatste weken keihard met de neus op de feiten werd gedrukt. Al na zes minuten incasseerde Atlético de eerste tegentreffer. Op aangeven van Emiliano Armenteros schoot Álvaro verwoestend binnen.

Pijnlijk
Daar bleef het niet bij. Door de treffers van Armenteros en Roberto Torres gingen de Madrilenen met een 3-0 achterstand de rust in. Met name het doelpunt van Armenteros was fraai te noemen. De aanvallende middenvelder liet doelman Thibaut Courtois kansloos met een hard schot van afstand. Hoe pijnlijk de cijfers halverwege ook waren, na de rust werd het niet veel beter.

Koke en Turan kwamen al snel in de ploeg, maar konden de achterstand niet meer ongedaan maken. Opvallend genoeg haalde trainer Simeone Diego Costa naar de kant voor Turan, terwijl García kwam voor de tegenvallende David Villa. Daarmee leek de coach van Madrid zich na ruim een uur al neer te leggen bij de derde competitienederlaag van dit seizoen.

Het futloos spelende Atlético stichtte sporadisch gevaar voor het doel van keeper Andrés Fernández en kwam net als de thuisploeg niet meer tot scoren. Daardoor is Real Madrid de nieuwe koploper van Spanje, gevolgd door Barcelona en Atlético op drie punten. Osasuna is terug te vinden op plaats twaalf.