Osasuna verkwanselt zekere overwinning

Subtopper Deportivo La Coruña gaf Málaga klop. Real Valladolid maakte bij Osasuna een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand goed.

Deportivo La Coruña-Málaga 2-0Riazor is Málaga nimmer goed gezind geweest en daar kwam ook dit keer geen verandering in. Keeper Iñaki Goita mocht zich de nieuwe nederlaag in Galicië aanrekenen. De goalie liet na ruim een uur een vrije trap van Ángel Lafita (foto) pijnlijk door de vingers glippen. Omar Bravo passeerde Goita niet veel later vanaf de stip voor een tweede maal. Door de nederlaag moet Málaga de blik weer meer richten naar beneden, waar Deportivo zich in de subtop handhaafde.

Osasuna-Real Valladolid 3-3Voor Real Valladolid zag het er slecht uit na 56 minuten. Osasuna leidde comfortabel met 3-0 door doelpunten van Dady (2) en Javad Nekounam. Maar in het laatste half verkwanselde de thuisploeg de ruime voorsprong. Henok Goitom, die Haris Medunjanin verving, snoepte als eerste iets terug. Vijf minuten voor het einde maakte Bartolomew Ogbeche de inhaalrace compleet, waardoor Osasuna in de problemen blijft.

Real Betis Sevilla-Espanyol 1-1De wisseling van de wacht bij Espanyol heeft een punt opgeleverd. José Manuel Esnal Pardo, beter bekend als Mané, leidde bij zijn eerste optreden als opvolger van Bartolomé Márquez zijn ploeg naar een 1-1 gelijkspel bij Real Betis Sevilla.