Oranje-vrouwen zijn Denemarken wederom de baas

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben vertrouwen getankt in aanloop naar het olympisch kwalificatietoernooi. Het Nederlandse vrouwenelftal won voor de tweede achtereenvolgende keer van Denemarken: 1-2.

Oranje-vrouwen zijn Denemarken wederom de baas

De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan brak het oefenduel met Denemarken vrijdag pas in de 85ste minuut open en liep vervolgens nog uit naar 0-2. In de tweede ontmoeting hielden de Deense vrouwen minder lang stand. Vivianne Miedema (foto) bezorgde de Oranje-vrouwen nog voor rust de voorsprong: 0-1.

In de tweede helft bracht Denemarken de stand in evenwicht, maar de Oranje Leeuwinnen toonden veerkracht. Daniëlle van de Donk kroonde zich tot matchwinner. De Arsenal-speelster tekende vlak voor het laatste fluitsignaal voor de 1-2 en bezorgde de opponent zo wederom een nederlaag.

De Oranje-vrouwen bereiden zich momenteel voor op het olympisch kwalificatietoernooi. De dames nemen het vanaf 2 maart in een poule op tegen Zwitserland, Zweden en Noorwegen. De groepswinnaar kwalificeert zich voor de Olympische Spelen in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.