Oranje-vrouwen nemen in oefenduel revanche op Japan

Reacties

In een vriendschappelijk duel hebben de Nederlandse vrouwen verliezend WK-finalist Japan, dat in de achtste finale van het WK afgelopen zomer nog met 2-1 te sterk bleek, op een nederlaag getrakteerd (3-1).

Oranje-vrouwen nemen in oefenduel revanche op Japan

Manon Melis (foto), die deze week een transfer maakte van de Zweedse topclub Kopparbergs/Göteborg FC naar Seattle Reign FC, was twee keer trefzeker namens de Oranje Leeuwinnen. Al na vier minuten bracht zij de 1-0 op het scorebord en kort voor tijd bepaalde zij de eindstand op 3-1 vanaf de penaltystip. De topscorer aller tijden van Nederland bracht haar totaal daarmee op 57 goals in 133 interlands.

Tussen de doelpunten van Melis door had Lieke Martens Nederland in de 22ste minuut op 2-0 gezet. Kort na de pauze deed Mizuho Sakaguchi iets terug namens Japan, dat afgelopen zomer nog als tweede eindigde tijdens het WK in Canada. In de finale waren de Verenigde Staten uiteindelijk met 5-2 te sterk voor de Aziatische vrouwen.

Het oefenduel met Japan was voor Nederland onderdeel van het voorbereidingstraject op het Olympisch kwalificatietoernooi dat volgend jaar maart plaatsvindt. In eigen land strijden de Oranje-vrouwen met Oostenrijk, Zweden en Zwitserland om een plek in het voetbaltoernooi tijdens de Spelen in Rio de Janeiro van volgend jaar zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.