Oranje-selectie werkt eerste training af richting Turkije

Reacties

Het Nederlands elftal is daags na de nederlaag tegen IJsland (0-1) begonnen met de voorbereiding op het alleen maar belangrijker geworden EK-kwalificatieduel van komende zondag in Turkije.

Oranje-selectie werkt eerste training af richting Turkije

Op the day after stonden de reservespelers en de donderdagavond opgeroepen Virgil van Dijk en Jeremain Lens op het veld van amateurclub SV Rap uit Amstelveen voor een rustige uitlooptraining. Ook doelman Jasper Cillessen was van de partij. De overige basisspelers beperkten zich tot oefeningen in de gym.

Van de elf man die tegen IJsland aan de aftrap stonden, zijn Arjen Robben en Bruno Martins Indi er niet meer bij. Het duo vertrok vrijdagochtend uit het trainingskamp. Robben viel in zijn eerste interlandoptreden sinds november vorig jaar al snel uit met een liesblessure, Martins Indi is zondag geschorst door zijn rode kaart.

Vrijdagavond om 20.00 uur zal de selectie van bondscoach Danny Blind op het vliegtuig stappen richting Konya, waar het omstreeks 0.00 uur (Nederlandse tijd) zal arriveren. Zaterdagavond staat om 18.30 uur de laatste training richting het duel van zondag op het programma.

Het Nederlands elftal moet in en tegen Turkije overeind blijven om plaatsing voor het EK van volgend jaar in eigen hand te houden. Met één punt meer dan Turkije bezet Oranje in Groep A de derde plaats, die toegang geeft tot de play-offs om de laatste vier tickets.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.