Oranje-rapport: Memphis en Vilhena enige lichtpuntjes

Reacties

Het Nederlands elftal ging dinsdagavond tegen Italië voor de tweede keer in drie dagen onderuit (1-2). De ploeg van interim-bondscoach Fred Grim kon de vroege voorsprong niet vasthouden.

Oranje-rapport: Memphis en Vilhena enige lichtpuntjes

In zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het Nederlands elftal koos Grim voor Memphis Depay als spits. Ook Kenny Tete, Wesley Hoedt en Jeremain Lens maakten hun opwachting in het basiselftal. Ten opzichte van het WK-kwalificatieduel met Bulgarije van zaterdag ging dat ten koste van Bas Dost, Rick Karsdorp, Matthijs de Ligt en Arjen Robben.

De verrassende keuze om Memphis in de punt van de aanval op te stellen pakte goed uit. De Olympique Lyon-aanvaller zorgde met een aantal prima acties als één van de weinigen voor wat elan bij het Nederlands elftal en kreeg dan ook het hoogste rapportcijfer: een 7. Zijn vriend Quincy Promes was belangrijk bij de openingstreffer van Oranje, maar was verder onzichtbaar. De Spartak Moskou-topscorer krijgt een onvoldoende voor zijn optreden in De Arena.

Ook doelman Jeroen Zoet, verdedigingsduo Bruno Martins Indi en Wesley Hoedt en middenvelders Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman haalden een onvoldoende. Behalve Hoedt wist dat vijftal zaterdag tegen Bulgarije ook al niet goed genoeg te spelen voor een voldoende.

De lichtpuntjes waren ook dinsdagavond schaars, maar de invalbeurt van Tonny Vilhena was er één. De Feyenoord-middenvelder kwam halverwege in de plaats van aanvoerder Kevin Strootman en vervulde de rol van controlerende middenvelder naar behoren. Hij werd dan ook bekroond met een 6,5.

Invallers:
- 46. Tonny Vilhena: 6,5 (Kevin Strootman)
- 77. Jens Toornstra: - (Voor Georginio Wijnaldum)
- 83. Nick Viergever: - (Voor Daley Blind)
- 83. Wesley Sneijder: - (Voor Davy Klaassen)
- 89. Steven Berghuis: - (Quincy Promes)

In de nieuwe VI en op VI PRO deze week alles over de dramatische avond in Sofia, het vertrek van bondscoach Danny Blind en de algehele onrust bij Oranje. De nieuwe VI ligt woensdag in de winkel.

Kun jij je vinden in onze rapportcijfers? Log in en praat mee over de staat van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.