Oranje-opponent IJsland speelt gelijk in Orlando

Reacties

IJsland is maandagavond in de vriendschappelijke interland tegen Canada niet verder gekomen dan een gelijkspel. In Orlando eindigde het duel in 1-1.

Oranje-opponent IJsland speelt gelijk in Orlando

IJsland, groepsgenoot van Oranje in de EK-kwalificatiereeks, trad aan zonder de bekende namens zoals Kolbeinn Sighthórsson (Ajax) en Alfred Finnbogason, voormalig aanvaller van SC Heerenveen en tegenwoordig actief bij Real Sociedad.

De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck (foto) ging met een minimale achterstand de rust in na een rake strafschop van aanvaller Dwayne De Rosario, terwijl Hólmbert Aron Fridjonsson na ruim een uur de eindstand bepaalde. Ook de IJslandse middenvelder was trefzeker vanaf de strafschopstip. IJsland hervat op 28 maart de kwalificatiecyclus met een uitwedstrijd tegen Kazachstan.

Zweden - Finland 0-1
Zonder Zlatan Ibrahimovic is Zweden er niet in geslaagd om Finland opzij te zetten. In Abu Dhabi waren de Finnen, zonder Ajax-verdediger Niklas Moisander maar met aanvoerder Tim Sparv (voormalig speler van FC Groningen), met 1-0 te sterk dankzij een treffer van Roope Riski. Namens Zweden, met aanvoerder Johan Elmander als meest aansprekende naam, miste Mikael Ishak vanaf elf meter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.