Oranje-lek na negen interlands onder Blind nog niet dicht

Reacties

Nog nooit hield het Nederlands elftal met Danny Blind als bondscoach de nul. Zaterdagavond krijgt de keuzeheer tegen Oostenrijk na negen mislukte pogingen weer een kans de verdediging succesvol dicht te timmeren.

Oranje-lek na negen interlands onder Blind nog niet dicht

12 juni 2015, dat is de datum waarop het Nederlands elftal voor het laatst in een interland geen doelpunt incasseerde. Op bezoek bij Letland werd met 2-0 gewonnen. Het was de laatste wedstrijd van Guus Hiddink, die plaatsmaakte voor zijn assistent Danny Blind. Na een mislukte EK-kwalificatiecampagne is het vizier gericht op kwalificatie voor het WK 2018. De defensie lijkt de voornaamste bron van zorgen.

In het Poolse Gdansk was het woensdagavond in de zestigste minuut weer raak. Dit keer verschalkte Artur Jedrzejczyk Oranje-doelman Jasper Cillessen. Niet geheel onverwacht uit een corner. Zeven van de laatste negen tegengoals kwamen tot stand uit een spelhervatting, waaronder vier hoekschoppen. Blind uitte na het gelijkspel tegen Ierland en de overwinning op Polen zijn frustratie over de manier van verdedigen bij dergelijke situaties. 'Het moet attenter en alerter, want het is nu niet meer zoals in het verleden dat we minder lengte hebben. Het is en blijft dus zeker een punt van aandacht.'

Voor Oostenrijk was de weg naar het doel vinden tijdens de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi in Frankrijk geen enkel probleem (22 goals in tien wedstrijden). Drie van die goals vielen direct uit een spelhervatting. Met de lange inworpen van linksback Christian Fuchs heeft Oostenrijk een extra wapen, dat in de kwalificatiereeks twee keer doeltreffend bleek. Topscorer van de Oostenrijkers was Marc Janko, die tussen 2010 en 2012 als spits van FC Twente door het leven ging. Hij scoorde zeven keer in negen duels. Hij kan in de aanval doorgaans rekenen op de hulp van Marko Arnautovic, een andere Oostenrijker met een verleden bij FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.