Oranje-defensie hoeft niet te vrezen voor Bent

Darren Bent (27) heeft afgezegd voor het oefenduel van Engeland met het Nederlands elftal. De spits van Aston Villa ondervindt te veel hinder van een schouderkwetsuur.

Oranje-defensie hoeft niet te vrezen voor Bent

'Ik baal ervan dat ik moet afzeggen', meldt de aanvaller via Twitter. 'De schouderblessure speelt me al langer parten en ik wil volledig fit aan de start van de Premier League staan.' Met Aston Villa gaat Bent zaterdag op bezoek bij het Fulham van Martin Jol.

Bent is niet de enige speler in het 25-koppige keurkorps van bondscoach Fabio Capello die kampt met fysieke ongemakken. Ook Danny Welbeck (Manchester United), Scott Parker, Robert Green (beiden West Ham United) en Jack Wilshere (Arsenal) zullen eerst een medische test door de medische staf van de Engelse bond moeten ondergaan, alvorens zij het groene licht krijgen om woensdag op Wembley aan de aftrap te verschijnen.

Capello hekelde al eerder het tijdstip van het oefenduel met Oranje. De oefenwedstrijd is voor de clubs een hinderlijke onderbreking, enkele dagen voor de start van de competitie in Engeland. Zo liet Arsenal-manager Arsène Wenger al luid en duidelijk zijn ongenoegen blijken over het oproepen van Wilshere. 'Die gaat zeker niet spelen', luidde de strijdbare oproep van de Fransman richting Capello. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's